vrijdag 13 september 2013

Cem Küçük is een goede leerling

Er gaat werkelijk geen dag voorbij of buitenlandse journalisten komen in Turkije onder vuur te liggen.  Dat is het resultaat van de aanhoudende propaganda van de regering, die beweert dat de sociale en economische problemen waar het land mee kampt heeft te wijten zijn aan een internationale samenzwering tegen Turkije.

Ik bespaar de lezer de lange lijst van actoren die achter dat complot zouden zitten, maar de kans is groot dat ook u in aanmerking komt.

Van een collega die aanwezig was op de AKP-meeting in Istanbul op 16 juni laatstleden hoorde ik dat de verdeling van de plaatsen in het mediapark daar verdacht veel weg had van een opsplitsing in pro & contra de regering.  Een andere collega vertelde me dat ze koude rillingen kreeg toen Erdogan voor de mensenmassa het mediabedrijf waar zij voor werkt beschuldigde van desinformatie. Je zal er maar staan met je persbadge.

Vandaag doet de krant Yeni Safak er nog een schepje bovenop. In die krant schrijft Cem Küçük ondermeer het volgende: 'Niet alleen leerkrachten en academici maar ook journalisten eten uit de hand van (buitenlandse) inlichtingendiensten.' ... 'Sinds Gezi doen ze er alles aan om Turkije in een chaos te storten en de economie te saboteren.' 

Küçük schrijft dat niet alleen personen binnen Turkije maar ook buitenlandse journalisten en vertegenwoordigers van buitenlandse media deel uitmaken van het complot.'  In het stuk worden ook enkele journalisten met naam en toenaam genoemd, ook iets waar Erdogan hem al voorgedaan heeft. Het volledige stuk lees je hier.

De titel van het stuk is: 'Sommige journalisten zijn niet enkel journalisten.' Cem Küçük zal wel weten waarover hij spreekt. Zijn krant werd twee weken geleden even wereldberoemd door een totaal vervalst interview met de Amerikaanse professor / opiniemaker Noam Chomsky te publiceren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten