vrijdag 1 juni 2012

24 uur op Facebook


Als iemands' status op Facebook aangeeft hoe die persoon zich voelt, dan zal ik hard mogen werken om mijn vrienden en kennissen op te beuren.

Onderstaand ziet u een aantal van hun status-updates op Facebook, vertaald uit het Turks. De steekproef is niet representatief qua aantallen, maar wel qua sfeerschepping.

Pelin publiceert een foto van Tayip Erdogan met als opschrift
'Bewaker van vagina's' . 
Ekin roept op: 'Als we nu allemaal zouden weigeren te vliegen met Turkish Airlines, wat dan?'  
Asu en Özge linken naar een open brief aan Tayip Erdogan, opgesteld door de vrouwenbeweging. Özge voegt daar aan toe: 'De maat is vol! Tot waar gaat dit fascisme?' 
Pelin 2 schrijft: 'Mijn lichaam, mijn beslissing'. (zie foto)
Oguz legt een link naar een site, waar een overzicht gepubliceerd wordt van wat er de afgelopen 48 uur in Turkije zoal gebeurd is en beslist werd.
Orçun doet hetzelfde, maar verwijst naar een Facebook-groep; '24 uur samengevat'.
Zeynep ergt zich kapot aan het nieuws over de bouw van een reusachtige moskee in Istanbul: 'De werken starten binnen 2 maanden, en nu pas horen we ervan? Werd dit idee ooit ergens bediscussieerd? Wat is de planning? Wie heeft dit goedgekeurd? Weten de stadsplanners en -architecten hiervan? De buurtbewoners?'
Rana meldt: 'De campagne tegen het verbod van abortus is begonnen.'
Gülsün en Ecehan schrijven; 'We blijven niet aan de kant staan in de discussie rond abortus!'. 
Burcu roept op tot steun voor de werknemers van Turkish Airlines en om deel te nemen aan een protestmanifestatie.
Can, Beste, Ayla en Arda linken naar een pagina met een cynisch commentaar onder de titel 'Geavanceerde democratie van slaven'.  
De vorige week in het huwelijk getreden Duysal: 'We hebben nu iemand nodig in dit land die de zaken op een positieve manier wil bekijken... Wie is vrijwilliger?'

Het zou natuurlijk ook kunnen dat al mijn vrienden en kennissen hier het slechtste voor hebben met Turkije, buitenlandse agenten, terroristen of goddeloze lijmsnuivers zijn.  Ik houd jullie op de hoogte!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten